Declarație cu privire la perioada de pandemie

Anna Lyberg, Ambasador al Suediei în Republica Moldova

Dragi Colegi și Prieteni,

 Astăzi omenirea se confruntă cu momente provocatoare din cauza virusului COVID-19. Zi de zi suntem preocupați de familiile, prietenii, colegii și vecinii noștri. Proiectele, planurile și afacerile noastre sunt afectate și necesită noi abordări, mai multă atenție, mai mult timp și solidaritate. Modul nostru de lucru s-a transformat dar rămâne neschimbat. Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să rămânem puternici și uniți pentru atingerea obiectivelor comune – sprijinirea oamenilor, a comunităților și a tuturor beneficiarilor noștri!

Împreună cu echipa CMI ne-am angajat să avansăm în eforturile noastre de a consolida comunicarea și încrederea dintre Chișinău și Comrat, în ciuda constrângerilor actuale. Am integrat treptat noile tehnologii și platformele online în munca noastră zilnică pentru a fi mai aproape și a ne sprijini reciproc. Am reevaluat relevanța și modul în care prioritizăm activitățile și sarcinile noastre, adaptând multe dintre ele la necesitățile și realitățile actuale. Suntem foarte mândri că mulți dintre voi – partenerii acestui proiect, sunt proactivi și disponibili să rămână implicați, fiind cointeresați în îndeplinirea Planului de Acțiuni și atingerea obiectivelor comune.

Grupul de lucru parlamentar rămâne o platformă excelentă pentru a scoate în evidență întrebări urgente și pentru a identifica soluții inovatoare necesităților actuale, pentru a defini noi priorități pe termen mediu pentru dialogul Chișinău-Comrat și pentru a comunica activ asupra rezultatelor obținute până în prezent. Toți experții CMI angajați în diverse evaluări, dialoguri, discuții și sarcini sunt o resursă valoroasă pentru a oferi expertiză părților interesate atunci când este relevant. Există multe incertitudini acum și trebuie să acceptăm cu toții că pot fi necesare schimbări. Munca noastră comună și abordarea creativă în această privință sunt foarte mult apreciate!

 Sunt ferm convinsă că această perioadă este, de asemenea, una a inovațiilor și a reflecțiilor, pentru identificarea unor modalități și soluții mai bune ce ar asigura o cooperare sustenabilă între Chișinău și Comrat. Lumea își va relua cursul – și cu asta vor apărea noi oportunități de a face lucrurile mai bine.

Îmi transmit recunoștința tuturor partenerilor și prietenilor noștri care fac tot posibilul pentru a oferi rezultate excelente astăzi!

Cu respect,

Anna Lyberg

Ambasador


Steve Young,
Manager de țară, Oficiul CMI în Moldova

Stimați Colegi și Parteneri,

Oficiul CMI în Moldova continuă să monitorizeze atent situația privind pandemia COVID-19 și respectiv să ajusteze planul activităților noastre. Cu toții cunoaștem că pandemia a afectat fiecare aspect al vieții noastre: de la muncă – la școală și chiar modul în care ne petrecem timpul liber. Această perioadă creează provocări extraordinare pentru noi toți.

Echipa CMI rămâne în strânsă comunicare cu partenerii și donatorul nostru, folosind diverse mijloace de comunicare. În această perioadă, Oficiul CMI în Moldova va continua să acorde asistență partenerilor și să analizeze modul în care activitățile noastre pot ajuta la rezolvarea provocărilor legate direct de situația actuală.

Suntem mândri de atitudinea pozitivă de care da-ți dovadă și Vă mulțumim tuturor pentru înțelegere și cooperare, chiar dacă continuăm să ne confruntăm cu provocările carantinei. Acesta este un moment în care trebuie să fim rezistenți, să identificăm și să utilizăm noi metodologii care să ne permită o colaborare productivă.

Vă urăm tuturor sănătate și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem imediat ce situația va permite acest lucru.

Cu profund respect,

Steve Young

Manager de Țară,

Oficiul CMI în Moldova

decor
decor
decor
decor
decor