Despre proiect

“Sprijinirea dialogului incluziv și consolidarea capacităților pentru o Autonomie Găgăuză mai funcțională în Moldova”

“Sprijinirea dialogului incluziv și consolidarea capacităților pentru o Autonomie Găgăuză mai funcțională în Moldova” sau “Dialog privind Găgăuzia” este un proiect de trei ani care adună legiuitori, experți și părți interesate din Chișinău, Comrat și din restul țării pentru a găsi soluții comune la problemele comune legate de Autonomia găgăuză. Proiectul se va desfășura în perioada 2019-2021, fiind facilitat de CMI și finanțat de Suedia.

Proiectul „Dialog privind Găgăuzia” acționează în vederea creării unui mediu politic pozitiv, pentru dialog, între Chișinău și Comrat și sporirii capacităților tuturor părților interesate de a aborda dispute instituționale între centru și autonomie și neconcordanțe legislative. Pentru mai multe informații despre proiect, descărcați rezumatul proiectului și explorați secțiunile “Dialog” și “Autonomie” ale acestui site web.

Această activitate se bazează pe rezultatele unui dialog de trei ani dintre legiuitorii din Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei în cadrul Grupului de lucru privind Găgăuzia (GLG).

Platforma de dialog parlamentar a fost creată în cadrul proiectului CMI, desfășurat anterior, lansat în 2015 cu suportul Suediei. În 2019, în a doua fază a proiectului au fost extinse obiectivele privind dialogul, prin implicarea societății civile și mediul academic, pentru a asigura participarea diferitor opinii la elaborarea agendei, la conținutul și obiectivele dialogului parlamentar și la activitățile de elaborare a politicilor publice.

decor
decor
decor