Cine suntem

”Susținerea dialogului instituționalizat și sustenabil privind Autonomia Găgăuzia” este un proiect implementat de CMI – Fundația pentru pace Martti Ahtisaari și finanțat de Suedia.

who-we
CMI – Fundația pentru pace Martti Ahtisaari
CMI – Fundația pentru pace Martti Ahtisaari este o organizație finlandeză, care activează în domeniul prevenirii și soluționării conflictelor prin dialog și mediere. Laureatul Premiului Nobel pentru pace și ex- președintele Finlandei, Martti Ahtisaari, a înființat CMI în 2000. De atunci, organizația s-a dezvoltat și a devenit unul din lideri în domeniul menținerii păcii internaționale.
who-we
EURAC Research
Din 1992, Institutul pentru federalism comparativ și Institutul pentru drepturile minorităților de la Eurac Research din Bolzano/Bozen, Tirolul de Sud, Italia efectuează cercetări de bază și aplicate cu privire la problemele federale, regionale și locale în domeniul drepturilor minorităților și a autonomiilor teritoriale. Echipa compusă din avocați constituționali comparativi și specialiști în științe politice examinează cum constituționalismul și dreptul transnațional afectează guvernarea pluralismului teritorial și societal.
who-we
Suedia
Suedia are un angajament pe termen lung privind oferirea susținerii continue pentru țările din Parteneriatul Estic prin intermediul Strategiei de rezultate pentru 2021-2027. Domeniile cheie de prioritate includ democrația consolidată, respect mai mare față de drepturile omului, un stat mai dezvoltat care respectă supremația legii și incluziunea perspectivei de gen.
who-we
Centrul CONTACT
Centrul Contact este o organizație non-guvernamentală, independentă, non-profit. Din 1995, Centrul servește ca platformă de comunicare, dezbatere, resurse, analiză, cunoștințe și abilități pentru liderii societății civile din Republica Moldova. Centrul CONTACT participă activ la dezvoltarea unei societăți democratice din Republica Moldova, prin consolidarea potențialului societății civile, încurajarea inițiativei civice și promovarea principiilor bunei guvernări.