Membrii grupului de lucru parlamentar reiterează angajamentul de a continua dialogul instituțional între Chișinău și Comrat

5 decembrie, 2023, Parlamentul Republicii Moldova a găzduit ședința comună a Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia. Ședința a fost prezidiată de Spicherul Parlamentului Igor Grosu și co-președinții Grupului de lucru, Larisa Voloh și Serghei Cimpoieș. La întrunire au participat membrii Grupului de lucru din Parlament și Adunarea populară a Găgăuziei, departamentul juridic al legislativului și reprezentanți ai CMI – Fundația pentru pace Martti Ahtisaari.

Participanții au discutat mandatul Grupului de lucru, subiectele actuale și au exprimat angajamentul continuării dialogului prin identificarea soluțiilor pe această plaltformă.

Totodată, președintele Grupului de lucru a reiterat faptul că această platformă de dialog este unicul instrument actual prin care comunicarea dintre centru și autonomie are loc. El a invitat membrii acestuia să depună eforturi comune pentru asigurarea funcționării mecanismului de cooperare dintre Parlament și Adunarea populară a Găgăuziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

decor
decor
decor
decor
decor